Afdrukken
Categorie: Nieuws van auteurs van de gedichtensite
Hits: 1586
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Uitnodiging

Beste kunstenaar, kunstliefhebber en/of andere mogelijk geïnteresseerde,

Van 17 april tot en met de voorlaatste week van mei exposeer ik samen met beeldend kunstenaar Dick Baauw op een bijzondere plek in Nederland. In de oude Romaanse kerk in het Groningse Oldenzijl zijn vijf weken lang schilderijen, beelden en ingelijste gedichten te zien rond het thema 'Verdrukking en Vrijheid'.

Ook wordt er in het kader van dit project een boekje uitgegeven met onder meer een aantal gedichten van mijn hand en foto's van beeldende kunstwerken van Dick Baauw, onder redactie van Teun Juk. Juk is in Groningen geboren en heeft verschillende boeken geschreven over de geschiedenis van onder meer oude Groningse kerken.

De expositie is tot en met 25 mei dagelijks te bezichtigen. De toegang is vrij.

Combineren

Voor veel bezoekers van gedichtensite.nl zal gelden: Oldenzijl ligt niet naast de deur. Toch wil ik u en jou graag op deze expositie attenderen. Het is een prachtige kerk op een prachtige plek in Groningen waar slechts één tot twee keer per jaar mag worden geëxposeerd. En een bezoek aan Oldenzijl is eventueel mooi te combineren met een bezoek aan de ook poëzieminnende stad Groningen of de Waddenzeedijk met prachtige uitzichtpunten.

Het adres van de kerk is: Oldenzijlsterweg 4, 9986 XM, Oldenzijl. Zit de deur onverhoopt nog of al op slot, dan kan men op verschillende adressen nabij de kerk een sleutel ophalen.

Zie voor meer informatie: https://www.nicolaaskerkoldenzijl.nl/01a-agenda/agenda.htm

Voor wie naar Oldenzijl afreist: Veel kijk- en leesplezier toegewenst!

Met kunstzinnig/poëtische groet,

Hans Lambrechts