Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Hattem opnieuw decor voor Stiltewandeling

HATTEM - In Hattem wordt zaterdag 19 maart een Stiltewandeling gehouden met gedichten, teksten om onderweg over na te denken en passende muziek. De deelnemers starten om 18.30 uur in de Emmaüskerk aan de Dorpsweg voor een eerste stiltemoment en een korte toelichting op het programma.

“De wandeling werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en kende toen, ondanks het slechte weer, een goede opkomst met veel mooie reacties”, deelt dichter en mede-organisator Hans Lambrechts mee. Reden om dit jaar opnieuw zo’n activiteit in de Veertig Dagentijd te organiseren.
"De Stiltewandeling is een mooie gelegenheid om de drukte van alledag even te parkeren en na te denken over jezelf, mensen van wie je houdt en jouw relatie met God of kijk op het leven", deelt Lambrechts mee. Musicus Jaap Zwart verleent medewerking aan de afronding van het programma in de Grote of Andreaskerk. Mede-organisator is dit jaar dominee Wim Hortensius die de deelnemers enkele teksten of gedachten voor onderweg meegeeft.
De route tussen Emmaüskerk en Andreaskerk kan desgewenst ook per fiets of scootmobiel worden afgelegd. Ook is het mogelijk alleen de tussenstop-locaties te bezoeken. “Bij de start in de Emmaüskerk wordt meegedeeld via welke route we naar de Andreaskerk lopen en waar gestopt wordt voor een nieuwe tekst of een poëtische voordracht. Op die manier willen we zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid stellen mee te doen”, geeft Lambrechts aan.
Bij slecht weer wordt de wandeling ingekort en het programma in de Andreaskerk verlengd. Vooraf opgeven (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) wordt op prijs gesteld. “Maar wie op de dag zelf nog denkt 'Ik wil graag meedoen' is ook nog van harte welkom”, delen de organisatoren mee. Meer informatie kan worden ingewonnen via 06 15380698.

Stiltewandeling Hattem


Even de drukte van alledag ontvluchten: Dat kan op zaterdag 19 maart tijdens een Stiltewandeling in Hattem. Eigen Foto: Hans Lambrechts