Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Cobie en Elly. Eigen foto

Eerste exemplaar poëziebundel Cobie Verheij voor Elly Zuiderveld

WESTERVELD – ‘Semi-Westervelder’ Cobie Verheij-de Peuter heeft een nieuwe poëziebundel uitgebracht met de titel ‘Uit licht en stof’.

 

Het eerste exemplaar heeft zij overhandigd aan zangeres Elly Zuiderveld, eveneens woonachtig in Westerveld. Cobie’s kinderen en nu ook haar kleinkinderen werden groot met de liedjes van Elly en Rikkert. Ze volgden het duo door optredens te bezoeken, cd’s te kopen en de songs mee te zingen. Zij delen de liefde voor Drenthe, waar de in Rijnsburg woonachtige Cobie Verheij-de Peuter samen met haar man veel tijd in hun vakantiewoning doorbrengt.

‘Uit licht en stof’ laat de lezer nadenken over inzichten met betrekking tot het leven en het geloof dat daarin centraal staat. De gedichten wijzen naar situaties en omstandigheden, die Cobie op haar levenspad tegenkomt. Eigentijdse gebeurtenissen, vraagstukken en dilemma’s komen indringend en tegelijkertijd op gevoelige wijze aan bod.

Met haar gedichten houdt Cobie haar lezers consequent een lichtpuntje voor. Gesterkt door haar geloof laat zij in woorden zien hoezeer een dal diep kan zijn, maar dat er altijd een weg omhoog is naar het licht. Haar verwoordingen getuigen van het inlevingsvermogen dat ze heeft in de gevoelens van anderen. Dat schept herkenning en biedt steun aan haar medemens. In de bundel ‘Uit licht en stof’ heeft de dichteres gebruikgemaakt van uiteenlopende vormen van poëzie.

Eerder verschenen van Cobie’s hand de bundels ‘Schijnbaar mens’, ‘Licht verlangen’ en ‘Er sijpelt licht’. Daarnaast heeft zij het boek ‘Kaatje Ka’ voor kinderen geschreven, waarin door middel van rijmvertellingen over alledaagse gebeurtenissen op begrijpelijke wijze een link naar het geloof wordt gelegd.

Veel van Cobie’s gedichten zijn gepubliceerd in tijdschriften en kranten en op verschillende cd’s komt muziek voor, waarbij haar gedichten zijn gebruikt.

‘Uit licht en stof’ is te bestellen bij de (online) boekhandels onder ISBN 9789082439830. Een deel van de opbrengst van ‘Uit licht en stof’ is bestemd voor de Stichting Bootvluchteling (www.bootvluchteling.nl).

Bij alle onlineboekhandels te koop of te bestellen en bij alle boekenzaken te bestellen met isbnnummer. Er is één onlineboekhandel die geen verzendkosten rekent:
https://www.ako.nl/product/9789082439830/uit-licht-en-stof-cobie-verheij-de-peuter/