Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Onlangs verscheen de tweede dichtbundel van de hand van Adri Kortekaas, getiteld: 'Het brekende licht'.

In deze verzameling van driemaal negen verzen probeert hij onder woorden te brengen wat niet te zeggen is: de verborgen omgang met het geheim van God, die meer dan wie nabij komt in het gebed. Die zich nooit laat vatten, maar die mensen omvat met zijn liefde en genade. Eerder verscheen al de bundel 'Reisgenoten' (2012).

In deze bundel 'Het brekende licht' komen verschillende thema's weer terug, even meditatief, maar tegelijk meer verstild en met minder woorden. Het geheel getuigt van eenvoud en ontlediging die zich van iemand meester maken bij het gedurig zoeken naar God, oorsprong en bron van al wat is. De in de bundel gebruikte beelden, klanken en tastende woorden doen het onuitsprekelijke oplichten van een intieme band met de Ene en Eeuwige. Woorden die niet weten, maar wagen; niet doelen, maar delen. Dichtregels die een lichtbron doen vermoeden.

De bundel is te bestellen onder ISBN-nummer 978-90-81944-2-2, en uiteraard ook verkrijgbaar in de winkel van de abdij van Egmond (www.abdijvanegmond.nl).