Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Wij kregen de volgende vraag over advertenties van google die op de gedichtensite staan.
VRAAG: Beste webmaster, mijn vraag is waarom er ads worden gepubliceerd over hypnose, mindfulness en heartfulness op een christelijke site? Mij stoort het en verkleint de motivatie om naar deze site te gaan.

ANTWOORD: De redactie vindt het ook erg vervelend als dit soort advertenties op de site komen. De redactie plaatst niet zelf de advertenties van google. Google bepaalt welke advertenties er op geplaatst worden. Wel kunnen we bepaalde categorieën en/of websites aangeven die we niet op de gedichtensite willen hebben. Zo hebben we enkele categorieën uitgeschakeld, we kunnen daarbij uit de volgende categorieën kiezen: 
Cosmetische procedures en plastische chirurgie
Daten
Dieet en afvallen
Medicijnen en voedingssupplementen
Politiek
Religie
Seksuele en reproductieve gezondheid
Snel rijk worden
Verwijzingen naar seks en seksualiteit
Videogames (informeel en online)
Zwarte magie, astrologie en esoterie

U zult begrijpen dat we de categorie zwarte magie, astrologie en esoterie hebben uitgeschakeld, zoals ook enkele andere categorieën.
Toch komt het voor dat er toch nog wel eens advertenties tussendoor glippen, zoals u aangaf, die thuishoren bij zwarte magie etc.
In dat geval moeten we het www.adres aan google opgeven en dan zullen ook deze advertenties niet meer op de gedichtensite verschijnen.
Ons verzoek aan alle lezers is dan ook om mee op te letten en ziet u een advertenties die niet bij de gedichtensite past, geef dan dit www adres aan ons door, zodat we zo'n advertentie kunnen blokkeren. Zo houden we samen de site zo 'zuiver' mogelijk.